Oldal kiválasztása

A mai világban gyereknevelésünk alap felszerelése az etetőszék. Minden háztartásban megtalálható, és kétségtelenül óriási segítséget tud nyújtani az anyukáknak. A baba boltok kínálata hatalmas és csak pénztárcánk határozza meg melyiket is válasszuk. Mielőtt azonban választunk, érdemes kicsit körbejárni a dolgot és nem design szerint dönteni. Íme, néhány szempont:

Fő a biztonság!

Az etetőszékek legfontosabb szempontja a biztonság. A gyermek előbb vagy utóbb elkezd benne mozgolódni, zizegni, így stabilnak és masszívnak kell lennie. Stabilitását segíteni tudja, ha az etetőszékünk lába kicsit szélesebb, ha pedig gurulósat szeretnénk, akkor arra figyeljünk, hogy az fékezhető legyen, és könnyen tudjuk mozgatni.

etetoszek

A biztonságukat a biztonsági öv segíti. Vannak olyan etetőszékek, amelyik 3 pontosak és vannak olyanok, amikben 5 pontos biztonsági öv segítségével tudjuk rögzíteni gyermekünket. Babánkat vagy gyerkőcünket minden esetben kössük be és ne hagyjuk hosszabb időre felügyelet nélkül.

A biztonságnál kell megemlíteni, hogy ha olyan modellen gondolkodsz, mit az asztalra szerelhető etetőszék, akkor először azt a szempontot vedd figyelembe, hogy milyen típusú az asztalotok és a közeljövőben tervezed-e a cseréjét. Ugyan is, ha nagyon könnyű vagy üveglapú az asztal, akkor ez a típus nem igazán biztonságos számotokra.

etetoszek

Milyen szempontot vegyünk még figyelembe?

Olyan mellett tegyük le a voksunk, ami megfelel azoknak az igényeknek vagy elvárásoknak, amivel  megtudjuk könnyíteni a mindennapjainkat. Az etetőszéketek legyen:

  • kényelmes
  • dönthető háttámlájú
  • legyen állítható vagy levehető tálcájú
  • olyan magas, hogy neked is kényelmes legyen, amikor eteted
  • ne legyenek lyukak, kiálló csavarok rajta
  • strapabíró
  • könnyen tisztítható, mert lesznek bőven foltok
  • többfunkciós

Melyiket is válasszam? Fa etetőszék, fix etetőszék, multifunkciós etetőszék, asztalra szerelhető etetőszék vagy inkább hordozható etetőszéket?

Mindegyik típusnak megvan a maga előnye és hátránya, döntsd el Te, hogy melyik passzol hozzátok.

etetoszek

Fa etetőszék:

Kétségkívül nagyon szép darabok a fa etetőszékek, lehet belőlük olyat találni, ami kimondottan illik a lakás stílusához. A design nem minden, mert anyaga miatt a legnehezebb típus, viszont el kell ismerni, hogy éppen a fa miatt ez a legmasszívabb és a strapát is jobban bírja. Van, akinek nem számít, mert bőven van helye a konyhában, de legtöbbjük nem összecsukható és sok fajta fix háttámlával rendelkezik. Ennek ellenére létezik olyan típus belőle, hogy több funkciós fa etetőszék. Amit azért kedvelnek, mert az etetőszéket a gyermek növekedéséhez lehet igazítani. Először egyszerű etetőszékként tudod használni, később kis székké, majd kis asztallá tudod átalakítani. Fa etetőszék 

Fix etetőszék:

Stabil, könnyűvázas szerkezete van és még egy fontos szempont: össze lehet csukni. Így, amikor nincs rá szükségünk, egyszerűen berakjuk a sarokba. A tisztításnál pedig nagy előnye a levehető tálcája. Fix etetőszék

etetoszek

Multifunkciós etetőszék:

Az anyukák nagyon szeretik. A multifunkciós etetőszékek praktikusak, mert az egész etetőszéket lehet állítani, így a babák méretéhez, igényeihez tudjuk igazítani. Ülésmagassága, háttámlája könnyen változtatható és ezek segítségével kicsire összecsukható etetőszék lesz belőle. A tisztításnál szintén nagy segítség, hogy tálcája levehető. Multifunkciós etetőszék

Asztalra szerelhető etetőszék:

Helytakarékos és nagyon egyszerűen szállítható. Egy dologra kell oda figyelni, hogy milyen asztalra akarjuk szerelni. Nem annyira elterjed típus.

Lehet, kicsit elcsodálkozunk rajta, de már 6 hónapos kortól ajánlják. Magasságát az asztalhoz és székhez is lehet igazítani. Ideális utazások alkalmával és szállíthatósága miatt kézben, vállon is könnyű vinni. Székmagasító

Tehát milyenek a jó etetőszékek? És mire tanítanak minket?

Azok a jó etetőszékek, amik a legjobban passzolnak az életünkbe, és megtanítják gyermekünket az önálló evésre. Segítségükkel korán megtapasztalja milyen asztalhoz ülni apával, anyával vagy az egész családdal. Megtanulja az étkezés kultúráját és kialakíthatjuk közös étkezési szokásainkat.

Az etetőszékben ülve még játszani, rajzolni is tud, mi pedig nyugodtan főzhetünk mellette.

etetoszek

Nem tudod, még mindig melyiket válaszd? Katt ide és nézd meg Etetőszék kínálatunkat és válaszd a nektek legjobban megfelelőt. Etetésre fel!

Fénykép forrás: Freepik

Hírlevél

Facebook

Kapcsolat

Biztonságos és gyors online vásárlás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adataid áruházunkhoz nem jut el.
Wishlist 0
Continue Shopping