Oldal kiválasztása

Amikor megszületik az első baba és új jövevénnyel bővül a család sok kérdés merül fel bennünk. Hirtelen rengeteg információhoz jutunk és a legkisebb feladat is hatalmas kihívásnak tűnik. Egy olyan apróságnak elképzelt dolog is, mint az esti fürdetés nagy fejtörést okozhat számunkra. Nem tudjuk hogyan fogjuk hozzá, sőt először azt sem, hogy miben is fürdessünk. A kórházban ugyan megmutatják azokat az apró fortélyokat, amik segítségével könnyebben megtudjuk oldani az esti fürdetést, de amikor hazatérünk, rádöbbenünk egyedül vagyunk. Hirtelen teljes kétségbeesés lesz úrrá rajtunk és tesszük fel a kérdéseket. Jól fogom csinálni? Hogyan kell tartani? Miben is lenne a legjobb megfürdetni?

Mire kell a legjobban figyelni?

Az esti fürdetés első és legfontosabb szabálya az, hogy figyeljünk a baba biztonságára fürdetés közben. Egy pillanatra sem szabad egyedül hagyni és akár már a kezdetektől használhatunk csúszásgátlót a babakádban. Ez a csúszásgátló később amúgy is elengedhetetlen kelléke lesz a nagy fürdőkádban történő esti lubickolásoknak.

furdetes baba

Miben fürdessünk?

Megoszlanak a vélemények ezen a téren is, de itt is arra ügyeljünk, hogy stabil legyen és ne boruljon fel.

Újszülöttet sokan először az otthoni mosdókagylóban fürdetnek. Ez nyilván praktikus megoldás, de nagyon kell arra ügyelnünk, hogy a mosdókagyló higiénikusan legyen fertőtlenítve és a csap ne akadályozzon minket a fürdetés közben.

Babakád

A legelterjedtebb használati eszköz a babakád. Manapság annyi praktikus variációval találkozhatunk, hogy csak igényünk és pénztárcánk határozza meg melyik mellett döntsünk. Legnagyszerűbb találmány pedig, amit a fürdetéshez tudunk használni az a babatartó. Segítségével az újszülöttet vagy nagyobb kisdedet nem kell tartanunk, így mind kettő kezünket tudjuk használni a fürdetéshez, locsoláshoz vagy játszáshoz.

furdetes baba

Babakád típusok

 • különböző méretben és típusban készül
 • összecsukható variációval is találkozhatsz
 • vidám színek és kedves minták jellemzik őket, hogy a fürdetés még élvezetesebb legyen
 • vízlefogyóval ellátott
 • saját hőmérővel rendelkező
 • kádállványt is tudunk kiegészítőként venni
 • összecsukható babakád

Babakád ügyben nézd meg a Babamancs kínálatát is! babakád, anatómiai babakád, babafürdőkád, leeresztős babakád, összecsukható babakád. 

Esetleg kádállvány érdekel, akkor azért ide kattints. kádállvány, összecsukható kádállvány

furdetes baba

Nagy fürdőkád

Amikor a baba már tud egyedül ülni, lassan elhagyhatjuk a babakád használatát és áttérhetünk a normál nagy fürdőkádra, (kb. 6-8 hónapos kortól). A fürdőkádban feltétlenül használjunk csúszásgátlót, amivel megakadályozzuk, hogy a kicsi elcsússzon. Fontos továbbá, hogy csak annyi vizet engedjünk, amennyi ülve ellepi a kicsi lábát. Alapszabály, hogy ne hagyjuk egyedül a fürdőkádban és ha még nincs bizodalmunk vagy biztonság érzetünk, akkor használhatunk fürdetőkarikát vagy a már fenn említett babatartót is.

furdetes baba

A babatartó így néz ki a BabaMancsnál. Katt ide! babatartó, babatartó kádba

A babafürdetéshez rengeteg kellék áll rendelkezésünkre, amik nagyban megkönnyítik az esti fürdetéseket és némelyik még a kelengyelistánk részét is képezi:

 • kapucnis kifogó, babatörülköző
 • mosdókesztyű, fürdőszivacs
 • vízhőmé
 • fürdőjátékok
 • babakozmetikumok
 • hajmosó kancsó
 • fellé
 • térdvé az anyukáknak

Ezeket beszerezheted a BabaMancstól is! Nézd meg most és kattintsd ide fürdetési kiegészítő. 

furdetes baba

Nény fürdetés után mindenki megtapasztalja, hogy mégsem olyan nehéz a baba fürdetés, mint aminek látszik. Lassacskán megtaláljuk benne azt a szépséget és meghittséget, amit az esti fürdetés tud adni babának, anyának és apának. Élvezzük minden percét!

Fénykép forrás: Freepik

Hírlevél

Facebook

Kapcsolat

Biztonságos és gyors online vásárlás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adataid áruházunkhoz nem jut el.
Wishlist 0
Continue Shopping