Oldal kiválasztása

Szülőként, nagyszülőként elég nagy fejtörést tud okozni az a feladat, hogy milyen értelmes, hasznos játékot is vásároljunk a kisbabánknak, unokánknak. Tanácstalanok vagyunk, hogy milyen játék való babáknak. A játékboltok, webáruházak kínálata óriási és sokszor kétségbeesve keresgélünk bennük. 

Mire érdemes oda figyelned?

A hatalmas választék ellenére legjobban azt a nézőpontot tartsad magad előtt, hogy a baba korának megfelelő játék mellett tedd le a voksodat. Lehetőség szerint pedig olyat, amivel úgy tud játszani, hogy közben fejlődnek a különböző érzékszervei. Nagyon fontos szempont az is, hogy nem magadnak, hanem egy csecsemőnek, kisbabának vásárolsz játékot. Miért is fontos ez? Mert nem véletlenül van minden játékra feltüntetve az ajánlott életkor. Hidd el ez nagyon hasznos információ számodra annak ellenére, hogy minden baba másképpen fejlődik!

ajandek otlet babanak

A kisbaba fejlődése

Az újszülött csecsemő 6 hetes koráig csak árnyakat, körvonalakt lát. Ennek ellenére érdemes színes, zörgős, hangot kiadó, zenélő játékokkal körbevenni fekvő helyét és környezetét. Hallani hallanak, ezért ajánlatos zörgetni, csörgetni, mozgatni, felhúzni ezeket a játékokat és játszani nekik. A hangokra, mozgásra felfigyelnek és kísérni fogják a tekintetükkel. Amikor kitisztul látásuk fokozottan fog növekedni a látó távolságuk is. Ekkor már kimondottan ajánlatos közegét színes, mintás játékokkal, tárgyakkal tele rakni, hísz elkezdenek érdeklődni a környezetük iránt.

ajandek otlet babanak

Fejlesztő játék babáknak

  • különböző csörgő (hallás, figyelem, érzékszervek és kézmozdulatok fejlesztése)
  • felhúzható, zenélő, beszélő játék (hallás, zene dallam, figyelem, tapintás, érzékszervek fejlesztése)
  • marok plüss játék (tapintás, kézmozdulatok fejlesztése)
  • játszószőnyeg (figyelem, látás, tapintás, láb és kézmozdulatok, hangok-ha van zörgő kiegészítője-mozgás koordináció fejlődés)
  • zörgő játék (hang, figyelem, tapintás, ujj és kézmozdulatok fejlődése)
  • kiságyra, utazóágyra szerelhető forgó (figyelem, látás, érzékszervek fejlődése)
  • babakönyv (tapintás, hallás, érzékszervek, kéz és ujj fejlődése)

Baba játékokért katt ide és nézd meg webáruházunk kínálatát rágóka, csörgő, plüss játék, készségfejlesztő játék, játszószőnyeg, játék, plüss spirál babakocsira és játék, zenélő forgó kiságyra.

ajandek otlet babanak

Fogzási időszakban játék a babáknak

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a fogzási időszak is ebben az életkorban kezdődik. Érdemes ezt a szempontot is figyelembe venni, ha ajándékkal akarunk kedveskedni egy 4-5 hónapos babának. Ajánlott ilyenkor rágokát, szilikon masszás fogkefét meglepetésként vinni, mert a fogzás nehézségeit könnyebben lehet ezekkel a praktikus tárgyakkal átvészelni.

Fogápolási kellékekben gondolkodsz? Kattints ide és nézd mi mit ajánlunk neked a baba fogápolás termékeink közül.
Rágókát, pedig itt találsz a rágóka, csörgő kategóriánkban keresgélhetsz.

ajandek otlet babanak

Baba fürdőjáték vagyis az esti locsi-pocsi

Játék keresgélés közben pedig jusson eszedbe az is, hogy az esti fürdetésnél is jól jöhet egy-egy fürdőjáték.
A játékok segítségével növelheted a fürdetési idő hosszát, így jobban tudod a vízhez szoktatni. A fürdőjátékok hozzájárulásával megszerettetheted csemetéddel a vizet, a vízzel való játszadozást. Játékosan taníthatod neki a víz érintését, állagát, hőmérsékletét. A fürdőjátékok között is találsz készségfejlesztő fürdőjátékot, ezért érdemes azok között is szétnézni. A készségfejlesztő fürdőjátékokkal fejlesztheted kicsid szem és kéz koordinációját, koncentrációs figyelmét, kézügyességét, motorikus képességét. A vízben eltöltött idő ajándék neked is, hísz látod a pici önfeledt lubickolását és játékát.
Fürdőjáték ajánlatunkat pedig itt találod.

ajandek otlet babanak

Nagyon széles a játék paletta 1 éves kor alatti csöppségeknek, így ne aggódj, biztosan könnyen találsz megfelelő ajándékot!

Kép forrás: Freepik

Hírlevél

Facebook

Kapcsolat

Biztonságos és gyors online vásárlás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adataid áruházunkhoz nem jut el.
Wishlist 0
Continue Shopping